Déze artiest is onze Songfestival-inzending!

Anp 377357078

Het hoge woord is eruit: Jeangu Macrooy gaat Nederland in mei in eigen land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS vrijdag bevestigd.

De 26-jarige Jeangu is bij het grote publiek vooral bekend van de rol van Judas die hij in 2018 vertolkte in The Passion. De soulzanger komt uit Suriname en woont sinds 2014 in Nederland.

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is", zegt algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Voor Jeangu wordt zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival het grootste avontuur tot nu toe. Jeangu: "Ik voel me onbeschrijfelijk vereerd. Het is een hele grote droom die uitkomt en het allermooiste wat tot nu toe op mijn pad is gekomen. Mijn team en ik staan te springen om iets neer te zetten waar Nederland trots op kan zijn. Let’s go."

Het Eurovisiesongfestival vindt in mei plaats in Rotterdam Ahoy.

En zeg nou eerlijk: dit zou toch ook een prima liedje voor het Songfestival zijn geweest? 


Foto: ANP