Deze artiest maakt soundtrack nieuwste James Bond-film

Anp 334727012

Zangeres Billie Eilish gaat de titelsong maken van de nieuwe Bond-film No Time To Die. Dat hebben de producenten van de film dinsdag bekendgemaakt op Twitter. Met haar 18 jaar is Eilish de jongste artiest ooit die een lied voor een 007-film maakte.

Eerder hintte de jonge zangeres al op deze eretaak door foto's te delen van voormalige Bond-actrices als Eva Green en Halle Berry. Ook Léa Seydoux kwam voorbij. De actrice keert in de nieuwe Bond-film terug als Madeleine Swann.

De bijzondere zangeres voegt zich dan bovendien bij een lijst met grote namen, onder wie Shirley Bassey, Paul McCartney, Tina Turner en Gladys Knight. Haar meest recente voorgangers Adele en Sam Smith wonnen een Oscar voor hun bijdrage.

De soundtrack van No Time To Die wordt verzorgd door filmcomponist Hans Zimmer, zo werd maandag bevestigd. De Duitser neemt het stokje over van Dan Romer die om onbekende redenen niet langer als componist bij het nieuwe avontuur van James Bond is betrokken. De 25e Bond-film gaat in april in première. Hierin moet de Britse spion (Daniel Craig) de CIA helpen een ontvoerde wetenschapper te bevrijden.

De Amerikaanse zangeres brak door met haar track Bored, die de titelsong is van de succesvolle Netflix-serie 13 Reasons why. Eilish heeft op Spotity tientallen miljoen luisteraars per maand; haar video’s op YouTube werden al meer dan een miljard keer bekeken.

Foto: EPA