Duncan heeft bijzondere band met zijn rechterhand

Anp 375018169

Oké, wij beseffen ook dat dit misschien een beetje dubieus klinkt (en dat je misschien juist daarom dit bericht hebt aangeklikt, met je dirty mind), maar laat het ons uitleggen. 

Songfestivalwinnaar Duncan Laurence heeft een bijzondere band met zijn rechterhand. Dat bekent de zanger van Arcade dinsdag in een post op Instagram. Op de foto die hij heeft geplaatst zit hij achter een piano en staart melancholiek naar het klavier.

"Laat mij iets persoonlijks met jullie delen", steekt Duncan van wal. Hij blijkt al sinds hij zich kan herinneren te worstelen met zijn rechterhand. "Toen ik geboren werd, kreeg ik niet genoeg zuurstof. Dit veroorzaakte epileptische aanvallen tijdens mijn eerste dagen op deze wereld." Het blijvend effect van het zuurstoftekort is relatief klein. "Ik heb een kleine motorische stoornis, waardoor ik mijn rechterhand niet goed kan bewegen."

Toch werd Duncan toen hij ouder werd verliefd op de piano en het pianospelen. "Dit leverde mij soms veel frustraties op, vooral als ik probeerde Chopin te spelen en andere snelle klassieke muziekstukken. Maar ik gaf nóóit op. Ik wilde zo graag een musicus worden, ondanks het feit dat de natuur mij niet direct alle juiste instrumenten had gegeven, dat ik doorzette en deed wat nodig was om de piano te leren spelen."

Zo bedacht de zanger zijn eigen akkoord en creëerde hij een bijzondere manier om zichzelf deze akkoorden te leren spelen. "Blijf doen waar je van houdt", sluit Duncan zijn post af. "En geef nooit op."Foto: ANP Kippa