Gaat Alain Clark doorbreken in China?

Anp 330395986

Alain Clark gaat misschien in april een tournee door China maken. Dat heeft de zanger gemeld in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Hij twijfelt echter of hij deze kans aan moet grijpen, gezien de problemen met het coronavirus.

"Ik heb er nu discussie over met mijn bandleden", stelt Clark. "Ik kan er wel heel luchtig over doen, maar het zal je maar gebeuren. Anderzijds: China is wel heel groot. En voorlopig treft het virus vooral ouderen." De tournee zou eind april zijn. "We hebben een app-groepje met de band waarin we nu naarstig overleggen. En anders ga ik gewoon een solotourtje doen."

Eerst staat voor Clark nog een korte Nederlandse tournee op het programma, op zondagmiddagen in februari en maart. Daarnaast is hij druk met een interviewserie In conversatie met, waarin fans hun grote idolen aan vragen kunnen onderwerpen. De eerste sessie is op 15 maart in het Concertgebouw, met Ali B als 'slachtoffer'.

Clark bereidt als producent meer bijzondere sessies op dito locaties voor, vertelde hij in Volgspot. De zanger bracht de afgelopen week na lange tijd een nieuw album uit, Sunday Afternoon. De reacties van de fans op sociale media zijn zeer lovend.

Foto: ANP Kippa